Helpic Spray împotriva căpuşelor previne: Boala Lyme sau borelioza

helpic

helpic

Spray împotriva căpuşelor

previne:


- Boala Lyme sau borelioza! -

  Boala Lyme sau borelioza supranumită și "boala cu 1000 de fețe" (infecție cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi, Borrelia garinii sau Borrelia afzelii) este transmisă omului prin înțepătură de căpusă.

helpic capuse  helpic capuse3  helpic capuse 2  helpic lyme  helpic capuse 4

• Cum se manifestă boala Lyme?
-Stadiul 1: eritem migrator

    Primul semn al infecției îl reprezintă o urticarie circulară (eritem migrator) cu aspect de punct roșu central sau inel roșu solid ce se extinde pe o zonă caldă la atingere, nedureroasă și fără mâncărime. Această simptomatologie apare în 1-2 săptămâni sau chiar la 30 de zile după mușcătura căpușei.
-Stadiul 2: infecție diseminată
    Este marcat de simptome asemănătoare cu cele ale gripei ca umflarea ganglionilor limfatici, oboseală, dureri de cap și dureri musculare. Aceste manifestări apar de obicei în câteva săptămâni după înțepătura căpușei.
-Stadiul 3: infecție persistentă
    Implică deteriorarea funcțiilor cognitive, artrită localizată mai ales la genunchi. Simptomatologia se manifestă după săptămâni sau chiar ani de la înțepătura care a produs infecția.
• De ce apare apare boala Lyme?
    Deoarece limfocitele T atacă din greșeală mielina (învelișul care acoperă nervii) determinând îngreunarea sau întreruperea transmisiei impulsurilor electrice de la creier la celelalte părți ale corpului.
• Care sunt persoanele vizate să fie afectate de boala Lyme?
    Copiii și adulții care petrec mult timp în aer liber, mai ales în zonele împădurite sau în apropierea acestora și cei care dețin câini și pisici.
• Cum poate fi prevenită boala Lyme?
    Se va pulveriza uniform asupra materialelor textile și pe corp Helpic spray împotriva căpușelor și se va frecționa ușor.